keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Pieniä muinaisia

"Suuri metsästäjä" aidossa hiirennahkaviitassaan ja -hatussaan! Rumpu on ohutta rumpunahkaa, joka on värjätty sipulinkuoriliemessä. Ohuudestaan huolimatta pieneltä karjalanpiirakka-efektiltä ei voi välttyä (hiirennahkarumpua odotellessa!).





















Rummun teko-ohje

Tarvikkeet:
- pieni pala ohutta raakanahkaa
- pieni pahvirulla (elmukelmu on hyvä)
- lankaa (kalastajanlanka on jees, pellavavirkkauslanka myös)
- sakset, neula, saha, hiekkapaperia. paperiveitsi

1. Sahaa (tai leikkaa) pahvirullasta haluamasi levyinen rummun kehys. Hiekkapaperilla saat reunat tasaisiksi.

2. Leikkaa raakanahasta pyöreä pala: nahan on tarkoitus ulottua kehyksen toiselle puolelle, joten lisää reunaan kehyksen syvyys + puolisen senttiä ylimääräistä.

3. Viillä nahan reunaan paperiveitsellä pieniä (2 mm) koloja säännöllisin välein kiristysnyöriä varten. Varovasti! Nahka on sitkeää, mutta repeää helposti.

4. Laita nahkapala veteen likoamaan ja pehmenemään, tähän menee viitisentoista minuuttia.

5. Aseta kehys keskelle pehmennyttä nahkakalvoa. Pujota neulalla lanka kalvon rei´istä reunan ympäri, joko etu- tai yliluottelupistoin. Kiristä nahka kehyksen ympäri tasaisesti ja solmi langan päät yhteen.

6. Voit käyttää kiristämiseen käytettyä lankaa kahvan tekemiseen. Pujottele langasta ensin yksinkertainen risti, ja sen ympärille neliö.  Kierrä lankojen ympärille lisää lankaa, jos haluat tukevamman kahvan.

7. Rumpusi on valmis! Tee myös kapula, niin pikkushamaani on iloinen. Jos satut löytämään jostain hyvin pienen (1:12) hirvieläimen, sen sarvesta voi tehdä komean kahvan. Myös käkkyräinen puunoksa voisi olla komea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti